BRAM 75 jaar

Date

Dit jaar zou mijn vader Bram Vermeulen 75 jaar zijn geworden. Mijn zus Tamara en ik bedachten dat we dit niet ongemerkt voorbij konden laten gaan en besloten een paar jaar geleden om dit groots te vieren.

HET EEUWIG JONGENSHART
Op 12 oktober as komt er een bijzonder boek uit: Het Eeuwig Jongenshart, de dagboeken van Bram Vermeulen. Mijn vader hield vanaf 1984 tot zijn dood in 2004 dagelijks een dagboek bij. Wat ooit begon als een tip van een psychiater om zijn gedachten te ordenen werd een dagelijks ritueel en resulteerde in 10.000 pagina’s volgeschreven met zo’n 2 miljoen woorden.
Tamara en ik vroegen goede vriend en voormalig manager van Neerlands Hoop Just Enschedé om een samenstelling te maken uit de dagboeken. Zelf konden we het niet, het ligt te dicht bij ons en het is te emotioneel. Just heeft een taak werkelijk fantastisch uitgevoerd en het resultaat is een uniek boek waarbij je eerste rij zit in Bram zijn hoofd. Bram, die altijd net even anders naar dingen keek als anderen, Bram de dwarsdenker.
Bestel het boek hier.

BRAM! HOMMAGE OPTREDENS
Naast een prachtig boek mag muziek natuurlijk niet ontbreken in Bram zijn 75ste geboortejaar. Daarom vroegen we verschillende fantastische artiesten om samen met ons Bram zijn verjaardag te vieren. Onder begeleiding van Thijs Boontjes en zijn Dans- en Showorkest zullen Jochem Myjer, Paul de Munnik, Kommil Foo, Yentl & De Boer, NUHR (Peter Heerschop, Joep van Deudekom, Eddie B. Wahr) en ikzelf een selectie van Brams liederen ten gehore brengen. We doen dat op 8, 9 en 10 oktober.
8 oktober in de Cultuurkoepel in Heiloo
9 oktober in de Cultuurkoepel in Heiloo
10 oktober (middag en avond) in de Kleine Komedie in Amsterdam

DE VERZAMELING
In 2002 bracht besloot Bram dat hij zijn solo theatervoorstelling ‘De Verzameling’ wilde registreren. En zo geschiedde, hij bracht een dubbel album met CD-rom uit. Omdat het album in eigen beheer werd uitgegeven, verscheen het nooit digitaal. Tot dit jaar, want vanaf nu is het album ook online te beluisteren. Speciaal voor alle mensen die Bram nooit live hebben zien en horen spelen en natuurlijk voor degenen die hem graag weer willen horen. er zijn ook nog ouderwets fysieke exemplaren van het album. Deze zijn binnenkort verkrijgbaar in de Bramwinkel op bramvermeulen.nl.
Luister hier naar het album, gewoon lekker voor gaan zitten ogen dicht en geniet!

BRAMPEDIA
Tamara en ik besloten dat we papa’s website gingen vernieuwen. Want Bram liet een groot archief achter, het is zoveel dat we hem nog op een rijtje aan het zetten zijn. De website komt rond zijn geboortedag (1 oktober) online en zal dan al gevuld zijn met heel veel interessante dingen. Maar het is zoveel, dat zus en ik nog lang niet klaar zijn met vullen. Dus hou zijn website in de gaten als je geïnteresseerd bent in wat hij allemaal uitvoerde in de 57 jaar dat hij hier op aarde was.

VRIEND OF VIJAND
Vier jaar geleden werd ik gevraagd om mee te werken aan een theatervoorstelling met oorlogsverslaggever Rudi Vranckx, Wigbert van Lierde, Serge Feys en Charles Nagtzaam. samen maakten we een indrukwekkende en beklijvende voorstelling over oorlog. Rudi vertelt over zijn leven als oorlogsverslaggever en nam ook de beelden die hij opnam mee. Wigbert en ik zingen Bram zijn liederen tussen de verhalen door en het is bijzonder hoe de tijdloze liederen van Bram aansluiten op de verhalen van Rudi. Dit jaar spelen we de voorstelling voor de derde keer. Serge Feys kan er helaas niet bij zijn, en wordt vervangen door Niels Verheest.

De voorstelling speelt enkel in België. Hier de speeldata:
14 oktober GC De Zandloper in Wemmel
16 oktober GC ’t Blikveld in Bonheiden
17 oktober CC Zwanenberg in Heist-op-den-Berg
24 oktober CC Palethe in Pelt
5 november De Wiek in Zele
9 november OC Zwijnaarde in Zwijnaarde
10 november Theaterzaal Roxy in Temse

De poster van de voorstelling is een schilderij van Bram met als titel ‘New World Order’.